Glijmiddel

Glijmiddel is een integraal onderdeel van seks. Als een vrouw opgewonden is wordt er natuurlijk vaginaal vocht afgescheiden, dit zorgt ervoor dat de vaginale seks comfortable voelt voor beide partners. Soms is dit echter niet voldoende aanwezig. Het glijmiddel is niet alleen functioneel bedoeld, maar ook om het comfort van penetratie te vergroten, of dit nu met een penis, vingers of met een speeltje is.

Comfort verhogend

Glijmiddel kan een plezier verhogend en aangenaam middel zijn bij masturbatie, voorspel en geslachtsgemeenschap. Het stimuleren van de eigen of partner's clitoris, vagina of penis zorgt in principe voor meer sensationele ervaring als het glad en vochtig is, in plaats van droge wrijving als er geen (natuurlijk) glijmiddel aanwezig is.

Massage

Vrijwel alle glijmiddel kan worden gebruikt met een massage, echter droogt de op waterbasis glijmiddel wel snel op. Daarin tegen is het belangrijk om te weten dat lang niet alle massage-olie of lotions als glijmiddel gebruikt kunnen worden, omdat deze condooms kunnen aantasten.