Glijmiddel Siliconen

Glijmiddelen op siliconen basis zijn veilig te gebruiken in combinatie met condooms. Glijmiddelen op siliconen basis drogen niet uit op de huid. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor massages en kan het gebruikt worden in water, ideaal voor in bad of onder de douche. Siliconen glijmiddelen zijn niet geschikt om te gebruiken in combinatie met siliconen seksspeeltjes.


Voordelen van glijmiddel op siliconenbasis

Het grootste voordeel van glijdmiddel op siliconenbasis is dat het niet uitdroogt. Een goed glijmiddel van siliconen vormt een beschermend laagje over de heen heen, zonder de poriën te blokkeren. Hierdoor kunnen de huis en de slijmvliezen blijven ademen. Enkele druppeltjes is al voldoende en één keer opdoen is meer dan genoeg. Het glijmiddel voelt dikker en zachter aan dan een glijmiddel op waterbasis.


Nadelen van glijmiddel op siliconenbasis

Nadelen zijn er niet veel echter zijn deze glijmiddelen wel wat duurder en veel, maar zeker niet alle glijmiddel op siliconenbasis, gaan niet goed samen met het gebruik in combinatie met siliconen speeltjes. Ook is het verwijderen van siliconen glijmiddel lastiger.


Verwijderen van glijmiddel op siliconenbasis

Als je een beetje op de vloer in de badkamer knoeit kan u er rustig nog weken, zo niet maanden rondglijden. Omdat het niet zomaar oplost met water, moet er het met zeep of zout worden schoongemaakt. Ook een speciale toyreiniger kan uitkomst bieden bij het schoonmaken van bijvoorbeeld de badkamervloer. Het glijmiddel vlekt niet, behalve op zijden lakens. Hierbij is oppassen dus zeker gewenst!