Glijmiddel Waterbasis

Glijmiddelen op waterbasis zijn veilig te gebruiken in combinatie met condooms. Daarnaast word ook aangeraden om altijd glijmiddel op waterbasis te gebruiken in combinatie met speeltjes. Het is vriendelijk voor de huid als zowel voor het materiaal van verschillende speeltjes.


Voordelen van glijmiddel op waterbasis

Een groot voordeel van glijmiddel op waterbasis is dat deze condooms en speeltjes niet beschadigen, glijdt goed, maakt de huid zacht en soepel en is zeer gemakkelijk af te wassen. Hiernaast zijn glijmiddel op waterbasis ook de goedkoopste optie.


Nadelen van glijmiddel op waterbasis

Het grootste nadeel is dat het snel opdroogt en opgenomen wordt door de huid. Hierdoor moet je ruimere hoeveelheden gebruiken en vaak na een tijdje opnieuw aanbrengen, tijdens het bedrijven van de liefde kan dit de sfeer bederven. Echter is het niet zo dat alle glijmiddel op waterbasis dit nadelige effect heel erg hebben, hierin zit het verschil tussen de duurdere en goedkopere varianten. De goedkopere drogen over het algemeen sneller uit.


Minder geschikt voor massages

Doordat het glijmiddel sneller opdroogt en wat dunner aanvoelen zijn ze minder geschikt voor massages. Daarbij kan door de samenstelling het een beetje plakkerig en kleverig aanvoelen. Met name bij de goedkopere varianten, die vaak zijn aangemaakt met kleur- en smaakstoffen. Voor het gebruik van glijmiddel voor massages is een betere keuze siliconen of het gebruik van een massage olie.