Condooms

Wat is een condoom?

Een condoom is een voorbehoedsmiddel dat meestal gemaakt is van latex. Het is dun en rekbaar en wordt over de penis gerold voordat seks plaatsvind. De condoom, mits het op de juiste manier wordt voorkomt zwangerschappen en soa's.

De geschiedenis

Condooms zijn al heel oud en de eerste tekenen van het bestaan stammen uit 10.000 jaar B.C. In grotten zijn tekeningen aangetroffen, maar ook in in Egypte zijn dergelijke beelden gevonden. Met zekerheid kunnen we zeggen dat het bestaan vanaf 1500 is bewezen. De eerste varianten werden in die tijd gemaakt van schapendarm of leer. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten die aan ieders wensen kunnen voldoen.

Hoe gebruik je een condoom?

  1. Kies de juiste maat. Een condoom welke niet goed zit is oncomfortabel en daarbij ook onveilig. Hoewel mannen het liever niet willen horen kan een condoom te groot zijn. Je kunt dit herkennen aan loszittende latex. Het condoom moet altijd strak om de penis zitten. Ook kan een gewone variant te strak zitten vanwege een te grote penis, het condoom knelt dan af. Voor je bestelt, meet eerst je penis op. Zowel in lengte als in dikte.
  2. Zorg voor een voorraad. Een condoom kan knappen, als je er maar één bij je hebt en het gaat mis kan dat een behoorlijke domper zijn. Zorg ervoor dat je altijd meerdere exemplaren hebt.
  3. Haal hem uit de verpakking. Houd hierbij rekening dat je de verpakking voorzichtig opent. Scheur de verpakking in het midden een klein beetje in en trek de twee delen van elkaar af. Zo komt het condoom niet in aanraking met de folie welke scherpe randjes kunnen bevatten. Kijk uit met lange en scherpe nagels. Als je het per ongeluk op de grond laat vallen gooi deze dan weg, dit is niet hygiënisch en dus onbruikbaar geworden.
  4. Bepaal de juiste positie. Wanneer je een condoom in het donker afrolt, is het verstandig er een lichtje bij te houden. Zo weet je zeker dat je het goed doet. Voel met je vingers welke kant de goede is. Er bestaat een ezelsbruggetje om de goede kant van het condoom te ontdekken. Voel en bekijk of het opgerolde latex een hoedje of een mutsje is. Met de rolkant naar buiten heb je een hoedje, dat is de juiste kant.
  5. Rol hem af. Nu je het condoom op de juiste manier op je penis hebt gezet, kun je hem afrollen. Knijp met duim en wijsvinger het tuutje aan de bovenkant dicht. Met je andere duim en wijsvinger kun hem het latex afrollen. Zorg ervoor dat je je vingers iets kromt zodat je nagels naar buiten wijzen. Rol hem af tot aan het begin van de penis.
  6. Zit er niet meer aan. Als  de condoom eenmaal op zijn plek zit, is het niet verstandig om er nog aan te trekken of het te 'verplaatsen'. De wrijving kan zorgen voor beschadigingen en zelfs scheurtjes. Als het condoom echt niet goed en comfortabel zit, is het beter het oude condoom af te doen en een nieuwe te pakken. Als alles goed zit, kun je beginnen aan je vrijpartij.
  7. Na gebruik. Rol het condoom voorzichtig van de penis en leg er een knoop in. Vervolgens kun je hem in een beetje WC-papier, of de verpakking waar hij uitkomt, in de prullenbak gooien. Spoel een condoom nooit door de WC, dit kan verstoppingen veroorzaken.


Welke maat condoom moet ik hebben?

De maat van het condoom is uiteraard afhankelijk van de lengte en breedte. Het beste om dit te meten is met een touwtje en een liniaal.

  1. Leg het touwtje om je stijve penis. Knip het touwtje af daar waar het touwtje helemaal rond is of houd het touwtje vast op dat punt. Meet de lengte van het touwtje. Dit is de breedte van je penis.
  2. Om de lengte van je penis te meten, houd je de liniaal tegen je stijve penis. Meet aan de bovenkant van de schacht. Dus vanaf je buik en niet vanaf je balzak.


Nu heb je een goede indicatie van de juiste maat. Omdat uiteraard niet elke penis hetzelfde is, kan de maat welke je nodig hebt afwijken van de onderstaande tabel.

  Omtrek Lengte Geschikte nominale breedte
  < 10 cm < 10 cm 47 mm
  10 - 11 cm 10 - 12 cm 49 mm
  11 - 11,5 cm 12 - 14 cm 53 mm (gemiddeld)
  11,5 - 12 cm 14 - 17 cm 57 mm
  12 - 14 cm 17 - 20 cm 60 mm
  > 14 cm > 20 cm 69 mm


Wat is nominale breedte?

De nominale breedte van een condoom is de breedte van een condoom wanneer deze op een plat oppervlak ligt. Deze maat wordt door fabrikanten gebruikt op verpakkingen en tijdens het bepalen van de juiste maat condoom.

Condooms kopen & online bestellen: Altijd veilig & discreet

Welke condooms je ook wilt kopen, bij ons ben je verzekerd van veilige betaalmethoden zoals iDeal en Creditcard. Je kunt ook rekenen op onze discrete en anonieme afhandeling van jouw bestelling. Heb je hulp nodig? Onze klantenservice zit klaar om jou te helpen met het online bestellen.

Condooms aanbieding & sale: Goedkoop & Voordelig

Vind alle actuele aanbiedingen voor de goedkope en voordelige keuze in condooms op onze sale pagina. Te koop met hoge kortingen gedurende acties.